bildLogotyp
bild
bild bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild
bild

Trafikinformation

Du kan planera en effektiv resa med hjälp av aktuell trafikinformation. Trafik Stockholm förmedlar trafikinformation till trafikanter och samarbetspartners genom flertalet kanaler; egna webbsidor, Sveriges Radio samt via flertalet kommersiella radiokanaler, text-tv och navigeringssystem som har inbyggd TMC-mottagare. För en effektivare resa kan du planera din resrutt och undvika onödiga köer som orsakas av exempelvis vägarbeten.

Tack vare dagens teknik kan du planera en effektiv resa genom att kostnadsfritt hämta aktuell väg- och trafikinformation via våra kanaler ovan. Det går även att prenumerera på denna information via mobilen. Under resan håller du dig uppdaterad om trafikläget via radio, mobiltelefon, navigatorer och variabla meddelandeskyltar.

Mobiltelefon med trafiken.nu inladdad
Foto: Mikael Ullén

Transportföretag har möjlighet att prenumerera på trafikinformation från Trafik Stockholm.

www.trafikverket.se >> Läget i trafiken
Här finner du en sammanfattning av trafikläget med bl.a. rikstäckande information om aktuell trafiksituation för väg, järnväg och vägfärja i form av kartor, textrapporter och kamerabilder, samt halkprognoser under vinterhalvåret. Vidare finns information om vägkameror, rastplatser och väderstationer, samt reseplanerare för länstrafiken.

www.trafiken.nu
Webbtjänsten ger en samlad, lättillgänglig och aktuell bild av trafikläget i Göteborg och Stockholm. Aktuella avgångstider med kollektivtrafiken, trafikkameror, trafikläget och cykelkartor är exempel på information som du finner här.

På webbsidan finns även en reseplanerare där resenären kan jämföra olika resealternativ för att hitta det snabbaste färdsättet, men även det färdmedel som är mest miljövänligt. Tjänsten finns idag för Skåne, Göteborg och Stockholm. Trafiken.nu drivs och utvecklas av Trafikverket tillsammans med kommuner och kollektivtrafikbolag.

Radio och tv

Trafik Stockholm har ett nära samarbete med flertalet radiostationer som informerar bilisterna om läget på storstadens vägnät. Dessutom sänder TV4 Stockholm trafikrapporter direkt från Trafik Stockholm varje vardagsmorgon.

Andra informationstjänster

Trafik Stockholm förmedlar även trafikinformation till ett sjuttiotal s.k. service providers (företag som förmedlar trafikinformationstjänster under eget namn) som publicerar den via internet och mobila tjänster.

Stockholms kommun

www.stockholm.se finns aktuell information om gator, parker och torg. Här finns också möjlighet att göra felanmälningar som rör gator och torg inom Stockholms kommun.


bild
Arbetar på uppdrag av
bild
Stockholms Stad    Trafikverket © Trafik Stockholm 2007
Kristinebergs Slottsväg 10, SE-112 52 Stockholm
Telefon 08-695 50 00
fax 08-618 82 50
e-post: info@trafikstockholm.com
bild